Protestmars tegen Britse `Daily Mail`

In Londen wordt vandaag een protest-mars gehouden tegen de Engelse krant de Daily Mail. De mars is georganiseerd door boze fans van de Amerikaanse band My Chemical Romance. Aanleiding voor hun woede is de berichtgeving over de zelfmoord van een 13-jarig Brits meisje, Hannah Bond uit Kent, begin deze maand. Bond was fan van de band My Chemical Romance. De Daily Mail suggereerde dat haar muzieksmaak de oorzaak was van haar dood. De muziek van My Chemical Romance past in het emo-genre. Emo, van `emotie`, is een vorm van hardrock, met opgewonden zang en stekelige gitaren. De teksten zijn doorgaans morbide en de bandleden kleden zich in het zwart. Daily Mail schreef dat geen kind veilig is voor de `duistere emo-cultus`, en noemde teksten als ”Although you're dead and gone, believe me your memory will go on” als kwalijk voorbeeld. Ook verwees de krant naar de titel van de laatste cd van MCR, The Black Parade. De `black parade` zou het hiernamaals van emo-fans zijn. Het is niet voor het eerst dat muziek wordt aangewezen als oorzaak van doodsdrift, het gebeurde eerder met Judas Priest en Marilyn Manson.