Oude vrouwen

Pieter Kottman maakt zich er in zijn rubriek In Beeld van 24 mei wel heel makkelijk van af. Door zich te verschuilen achter ”de allerliefste collega`s” en bovendien de lezer zijn mening bij voorbaat in de schoenen te schuiven (waarom denkt hij zomaar dat ik het met hem eens ben?), denkt hij kennelijk zich niet aan seksisme of agism schuldig te maken.

Maar hoe moeten we deze vileine opmerkingen over toestand van huid, haar, kleding anders noemen? Niks is er goed, en bovendien is het hun eigen schuld dat ze niet aan de verwachtingen beantwoorden!

Om een vrolijke foto van twee leuke vrouwen zo te fileren brengt ons toch geen haar verder? Wat wil hij dan? Wil hij dat oudere sterren zich niet meer in Cannes laten zien? Of wil hij misschien geen oudere vrouwen zien? Toch liever een burka?

    • Marieke Tiecke