Opening `grootste fotomuseum van Europa` in België

Het Fotografiemuseum van Charleroi moet ”één van de belangrijkste musea van Europa, exclusief gewijd aan fotografie” worden. Dit zegt directeur Xavier Canonne die zondag de nieuwe vleugel opent van het Fotografiemuseum, dat zich bevindt in het oude klooster van Mont-sur-Marchienne. Met deze uitbreiding wordt het museum de meest omvangrijke van de fotografiemusea in Europa. ”We krijgen nu 8000 vierkante meter tot onze beschikking,” zegt Canonne. De hedendaagse vleugel, die ontworpen werd door Bureau l`Escaut Architecture, zal de tentoonstellingsoppervlakte van 1550 naar 2200 vierkante meter vergroten en maakt het voor bezoekers mogelijk om toegang te hebben tot een nieuwe bibliotheek, een boetiek en cafetaria met uitzicht op een groot park. Canonne is met name verheugd over de grote expositieruimte, omdat er nu telkens nieuwe exposities kunnen worden samengesteld uit de permanente collectie die meer dan 80.000 foto`s omvat van fotografen als Doisneau, Man Ray en Mapplethorpe.