NMa krijgt directie Mededinging erbij

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) krijgt vanaf 1 juni een directie Mededinging. Deze ontstaat uit het samenvoegen van de twee directies Concurrentietoezicht en Concentratiecontrole. Daarnaast verandert de naam van energietoezichthouder DTe in Energiekamer. De NMa maakte dat gisteren bekend. Met de directie Mededinging, die zich richt op het bestrijden van kartelvorming, is er nog maar één loket voor concurrentie- en fusiezaken. Gerard Bakker, die directeur Concurrentietoezicht was, wordt de baas. De Mededingingsautoriteit besloot de naam van de DTe te veranderen in Energiekamer, omdat dan voor de consument direct duidelijk is dat het om energie gaat. De Energiekamer houdt toezicht op de energiemarkt en geeft via de ConsuWijzer veel informatie over de rechten en plichten van de energieconsument.