Groen licht voor privaat Duits spoor

Het Duitse parlement heeft gisteren het groene licht gegeven voor de gedeeltelijke privatisering van de Duitse spoorwegen. De volksvertegenwoordigers keurden een voorstel goed waarbij maximaal 24,9 procent van het personen- en goederenverkeer in private handen komt. Het spoorwegnet en alle stations blijven in handen van de overheid. Ook de energievoorziening blijft onder controle van de staat. De privatisering van de vervoersactiviteiten vindt plaats via een beursgang die gepland is voor november. De privatisering van de Duitse spoorwegen staat al jaren op de agenda van de regering in Berlijn. De christen-democratische CDU van bondskanselier Merkel pleit voor volledige privatisering. De sociaal-democratische SPD wil niet verder gaan dan de huidige verkoop.