Film van de dag

Random Hearts. Het toeval wil dat er vannacht een film wordt uitgezonden van Sydney Pollack, de ambachtman die maandag op 73-jarige leeftijd overleed. Het is zeker niet zijn beste film, zijn mooiste stammen uit het begin van zijn carrière (zoals 3 Days of the Condor) maar toch. In Random Hearts ontdekt politie-inspecteur Harrison Ford dat zijn verongelukte vrouw een affaire had met de in hetzelfde vliegtuig omgekomen man van politica Kristin Scott Thomas. Pollack noemde de film een ‘onconventionele liefdesgeschiedenis’: „Ik was vooral geïnteresseerd in de vraag hoe twee zeer tegengestelde karakters met gevoelens van verdriet, bedrog, schuld en wraak omgaan. Dutch en Kay leren elkaar onder zeer ongewone omstandigheden kennen en terwijl ze de dood van hun overspelige partner moeten verwerken, worden ze weer verliefd, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze zelf ontrouw zijn.”(Sydney Pollack, 1999, VS), Net5, 0.10-2.30u.André Waardenburg

    • André Waardenburg