30 Graden?

Het is dit jaar officieel nog geen 30 graden geworden, misschien dat het maandag wel lukt. Voor het zover is, zijn er dit weekeinde verschillen in de temperatuur waar te nemen. Daarbij blijft het morgen droog. Vanmiddag vallen er enkele regen- en onweersbuien, die echter net als de afgelopen dagen een lokaal karakter hebben.

In Groningen, Drenthe en Twente blijft het waarschijnlijk geheel droog en schijnt de zon het vaakst, terwijl in het westen en zuidwesten de bewolking overheerst. De maximumtemperatuur varieert nogal: van 15 graden aan de Zeeuwse kust, tot 20 in het midden van het land en 26 in Groningen en Drenthe. Vanavond en vannacht is het vrijwel overal droog. De temperatuur daalt vannacht naar 12 tot 15 graden.

Morgen zijn er zonnige perioden, blijft het overal droog en wordt het 19 graden op de Waddeneilanden tot rond 25 in het binnenland. De wind is zuidwestelijk en zwak of matig.

Maandag pakt warmer uit, met in het noordoosten en oosten lokaal 30 graden. In de loop van de dag neemt wel de kans op onweer toe.