3 Over Kerouac, hartstocht, sperma en penissen als mes

Kristien Hemmerechts pleit ervoor dat mannen hun eigen seksualiteit moeten onderzoeken in plaats van dat vrouwen zich daar steeds aan moeten aanpassen. Ik heb veel sympathie voor dat standpunt, omdat ik van mening ben dat een groot deel van alle ellende in de wereld het gevolg is van het heteromannelijke misverstand dat hun verlangens stoelen op zoiets als een `natuurrecht`.

Aan het slot echter zegt Hemmerechts: ”Een blow job is opwindend voor een man en zwaar, vervelend werk voor vrouwen.” Duidelijk is dat Hemmerechts gezichtspunt heteroseksueel gekleurd is. Vrijwel alle homoseksuelen beschouwen pijpen als een zeer waardevol aspect van hun onderlinge spel. Het doorslikken van sperma wordt door sommigen zelfs als een sacrale beleving van de liefde gezien.

Hoewel ik mij zeer goed kan voorstellen dat een heteroseksuele vrouw een dergelijke sacrale beleving liever ervaart door spermadonatie in haar vagina dan in haar mond, doet mevrouw Hemmerechts er mijns inziens verstandig aan om dit empirisch te onderzoeken onder vrouwen en dan óók de vraag te stellen die zij als stelling poneert: moeten mannen hun seksualiteit veranderen? Daarna spreken wij verder.

    • Wouter van Oorschot