Windows 7 speelt piano

Multitouch-piano op Windows 7

Microsoftbazen Bill Gates en Steve Ballmer lieten deze week alvast een voorproefje zien van het nieuwe Windows 7 besturingssysteem, dat eind 2009 of begin 2010 in de winkels moet liggen. Een van de opvallendste functies die in de preview werd getoond is multitouch: door het scherm aan te raken en voorwerpen te verslepen hoef je minder handelingen met je muis of het toetsenbord te verrichten. Op de demovideo is te zien hoe je nu ook op een laptop met touchscreen allerlei multitouch trucs kunt uithalen. Foto’s in- en uitzoomen, heen en weer bewegen, net als op de interactieve Surface-tafel die Microsoft vorig jaar al introduceerde.

Grappig is het multitouch toetsenbord op het einde. Dat spreekt tot de verbeelding, maar doet ook sterk denken aan dit multitouch pianootje dat je op een Apple iPhone kunt installeren: de iAno.

Marc Hijink

Videodemonstratie van Windows 7 op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink