Van Uhm reikt medailles uit

Van Uhm reikt medailles uit Zwolle, 30 mei. Commandant der strijdkrachten Peter van Uhm reikt in de IJsselhallen in Zwolle medailles uit aan ongeveer 1.600 militairen voor hun inzet in Afghanistan eind vorig jaar en begin dit jaar. De kinderen van de uitgezonden militairen kregen vanochtend een speciale kindermedaille. Bij de ceremonie werd ook stilgestaan bij de drie Nederlandse en twee Afghaanse militairen die tijdens de missie zijn omgekomen. Onder hen Dennis van Uhm, de zoon van de generaal, die op 18 april omkwam bij een bermbomaanslag. In zijn toespraak noemde de commandant de missie „succesvol”. Foto Evelyne Jacq Europa, nederland, Zwolle, 30-05-2008 Medailles voor inzet in Afghanistan. Commandant der strijdkrachten general Peter van Uhm reikt aan 1600 militairen de herinneringsmedaille voor vredesoperaties uit in de Ijsselhallen in Zwolle Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne