Te weinig boetes door stakingen

Agenten van enkele politiekorpsen moeten extra bekeuringen uitschrijven om aan de landelijk vastgestelde prestatienormen te voldoen. Dat komt omdat ze begin dit jaar tijdens landelijke acties voor een betere cao geen boetes hebben uitgedeeld. Dat zeggen de politiebonden NPB en ACP. Het niet uitschrijven van bekeuringen heeft de Nederlandse schatkist naar schatting miljoenen gekost. Volgens cijfers van het Centraal Justiteel Incassobureau werden in de maanden december, januari en februari ruim 630.000 bekeuringen minder uitgeschreven dan in dezelfde maanden een jaar eerder. Volgens de NPB proberen enkele politiekorpsen, welke is onduidelijk, het beoogde aantal jaarlijkse bekeuringen alsnog te halen door individuele prestatieafspraken met agenten te maken. Sommige agenten zouden zelfs een contract moeten tekenen. Enkele „verbijsterde” leden namen daarop contact op met de NPB. (NRC)