Tante Petunia op Holland Festival

FIONA SHAW as Winnie in Samuel Beckett's HAPPY DAYS, directed by Deborah Warner: the National Theatre production performed at Epidaurus, Greece in August 2007. Photo by Kokkinias + Polychronakis Kokkinias + Polychrona

Amsterdam

Amsterdam Het Holland Festival opent morgen met Happy Days van Samuel Beckett, dat door Deborah Warner als sterke komedie wordt geregisseerd. De beroemde Ierse actrice Fiona Shaw speelt op onvergetelijke wijze een dame die tot haar middel vastzit in het beton van een ingestorte stad, en die ondanks alles een stralend humeur behoudt. Ierse actrice Shaw is een grootheid in het Britse en Amerikaanse theater, maar het grote publiek kent haar als Tante Petunia Duffeling in de Harry Potter-films. 31 mei en 1-2 juni Schouwburg Inl 020-5237787 of www.hollandfestival.nl.