Selectie Kinderen

Rotterdam In het kader van de Operadagen Rotterdam brengt Theater Vandenbulck de operavoorstelling Help!. Een jongetje gaat met een spin mee naar de wondere wereld van insecten. Hij kan zijn geluk niet op als hij wordt gekroond tot bijenkoning! Maar als hij ook mierenkoning wordt, is de bijenkoningin razend… Na het succes van Beren, beren, beren en Kippetje Tok is Help! een nieuwe kleuteropera, met aansprekende muziek van Hannie van Veldhoven en herkenbare tekst van Gerard Luijkenaar.

Zaterdag 31 mei om 11u en 14u in het theater van selexyz donner, Lijnbaan 150 Rotterdam:

Res.: 010- 4132070 of kinderboek.donner@selexyz.nl

Overveen Op 1 juni wordt dé 1001-soortendag georganiseerd om bezoekers van het Nationaal park Zuid-Kennemerland te laten ontdekken hoeveel verschillende planten en dieren er leven in het park. Speciaal voor deze dag zijn daarom in Middenduin en op het terrein van de Zandwaaier verschillende posten te bezoeken: zo kan onderzocht worden wie er wonen in het insectenhotel; een braakbal uitpluizen; leren welke planten eetbaar zijn of gebruikt worden tegen lastige kwaaltjes. Starten kan tussen 12 en 15u.30 vanaf Duincentrum De Zandwaaier aan de Zeeweg te Overveen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en kost € 3 per gezin.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Inl.: www.npzk.nl of (023) 5411129.

Amsterdam Het zit allemaal tussen je oren! Waar of niet waar? De tentoonstelling Reis door de Geest in science center NEMO onthult de indrukwekkendste geheimen van onze hersenen. Eeuwenlang waren de hersenen een groot mysterie. Nu niet meer, door de ontdekking van nieuwe hersenscan technologieën. Kinderen en ouders zetten hun hersenen op spectaculaire en unieke manier aan het werk. Zij spelen het computerspel Pong met hun gezicht als joystick, nemen een kijkje in het brein van muggen, mensen en olifanten en laten hun gezichtsuitdrukkingen analyseren. De reis eindigt met tips voor een fit brein.

Reis door de Geest, dag vanaf 1 juni voor kinderen vanaf 10 jaar. Science Center NEMO, Oosterdok 2, Amsterdam. Inl 020-5313233,www.e-NEMO.nl Open: dag 10-17u.

Amsterdam De tentoonstelling Binnenstebuiten – jongeren en religie in het Bijbels Museum belicht hoe jongeren hun geloof ervaren en hoe zij ermee omgaan in het dagelijks leven. Binnen de vijf wereldreligies - christendom, islam, boeddhisme, hindoeïsme en jodendom zijn verschillende stromingen aan te wijzen. Fotograaf Peter Dellenbag maakte portretten van veertien jongeren die op de tentoonstelling tezamen daar twaalf van representeren. Persoonlijke voorwerpen en geluidsfragmenten brengen hun wereld dichterbij. Ma-za, 10-17 uur, Herengracht 366-368, A’dam. (020) 6242436; www.binnenstebuiten.nl

Rotterdam Ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan kun je ook op zondag 1 juni tussen 13.30 en 15 uur terecht in het Kunstlab van het museum Boijmans Van Beuningen voor een rondleiding en een bijzondere workshop, dit keer gaat het over de vaste collectie. Op de schilderijen in het museum zijn een hoop dieren verstopt. Soms zie je ze meteen, soms moet je wat beter zoeken.

Samen met de rondleider ontdek je waar de dieren zich hebben verstopt, wat ze daar doen, waarom ze er zijn afgebeeld en wat ze te vertellen hebben. Na de beestenontdekkingstocht ga je in de educatieve ruimte met verschillende materialen een fantasiebeest maken.

€ 5,- Res.: 010-4419400, Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, 3015 CX R’dam.