Project van Greenday voegt weinig toe aan pophistorie

Foxboro Hot Tubs. Stop Drop & Roll

cd pop

Foxboro Hot Tubs. Stop Drop & Roll (Warner)

Foxboro Hot Tubs = Green Day! Sinds december was er sprake van mystificatie op internet, toen de nieuwe band Foxboro Hot Tubs nummers op een MySpace-pagina zette. Green Day-fans speculeerden maanden over de gelijkenis in de stem met Green Days Billie Armstrong en onlangs werd onthuld dat FHT inderdaad een project is van Green Day, waarmee de bandleden hun liefde voor bands uit de jaren zestig betuigen.

Die liefde nemen ze heel letterlijk: de meeste nummers zijn bewerkingen van liedjes of heel direct geïnspireerd op werk van The Kinks (Red Tide, Alligator), The Doors, en The Monkees (Sally). Green Day houdt zijn eigen manier van spelen: hakkerig en ruig, met soepele koortjes en de gloedvolle zang van Armstrong. Zo is een liedje als Ruby Room een soort punkversie van jaren 60-songs. The Pedestrian swingt, en Red Tide is licht psychedelisch, maar het blijft netjes. Green Day, pardon: Foxboro Hot Tubs voegt niet veel toe aan de pophistorie.

Hester Carvalho

    • Hester Carvalho