Pas verschenen

LITERATUUR

Marjan Berk: Rijk! Atlas, 156 blz. € 14,95

Bundel verhalen van Marjan Berk waarin ze, geïnspireerd door het winnen van de lotto, herinneringen ophaalt aan haar leven met en zonder financiële armslag.

Jan Cremer: Ik Jan Cremer III. De Bezige Bij, 528 blz. € 19,90

Waarin Jan Cremer, de held van twee onverbiddelijke bestsellers uit de jaren zestig, vertelt over zijn avonturen in het New York van Andy Warhol.

Sebastian Faulks (als Ian Fleming): Devil May Care. Bruna, 240 blz.

Eergisteren wereldwijd verschenen: het 13de avontuur van geheim agent 007, geschreven door de Britse auteur Sebastian Faulks (bekend van Birdsong en Charlotte Gray). In de stijl van Bond-schepper Fleming (1908-64).

Francesco Petrarca: Het liedboek (Canzoniere). Vert. Peter Verstegen. Athenaeum-Polak & Van Gennep. € 55,–

Eerste integrale vertaling van alle 366 sonnetten en andere gedichten van de Italiaanse renaissancegrootheid (1304-1374). Tweetalige editie in de luxe Gouden Reeks.

NON-FICTIE

Annet de Groot en Frènk van der Linden (sam.): Let’s make love 27 onmogelijke liefdes. Contact, 286 blz. € 19,95

Bundeling van interviews die diverse journalisten hebben gemaakt met koppels met een gemengde relatie in multicultureel Nederland.

Paul Verhuyck: De echte troubadour De dichters die de wereld veranderden. The House of Books, 216 blz. € 19,90

De geschiedenis van de Occitaanse literatuur van de Middeleeuwen. Met illustraties van miniaturen en originele gedichten in het Provençaals en in Nederlandse vertaling.

Carolijn Visser: Shanghai Skyline. Augustus, 256 blz. € 18,90

Reisboekenschrijfster Carolijn Visser over de veranderingen en de achterkant van het welvarende China. Tevens verscheen China ( 478 blz. €19,90), een bundeling van al haar verhalen over dit land. Bij uitgeverij Balans verscheen van Rob Gifford, De Chinese weg. Van Shanghai tot Kazachstan (China Road. A Journey Into the Future Vert. Fred Hendriks, € 24,95).

Paul Feyerabend: Tegen de methode. Lemniscaat, 384 blz. € 24,95

Standaardwerk, uit de wetenschapsfilosofie waarin de Oostenrijker Feyerabend (1924-1994) zich keert tegen het idee van een universele wetenschappelijke methodologie. Over het belang van een open dialoog tussen wetenschappers en niet-deskundigen met een frisse blik.

Sjaak Koenis: Het verlangen naar cultuur. Nederland en het einde van het geloof inn een moderne politiek Van Gennep, 296 blz. €22,50

Filosoof Koenis over de gevolgen van het feit dat het begrip cultuur de laatste jaren steeds meer politieke lading heeft gekregen, ten koste van de notie van moderniteit, die culturele verschillen zou doen vervagen.

Henk Schulte Nordholt: Indonesië na Soeharto. Reformais en RestauratieBert Bakker, 279 blz.€ 19,95

Hoogleraar Geschiedenis en Samenleving van Zuidoost Azië over de turbulente Indonesische geschiedenis tussen 1995 en 2007.