Overige films

Spy Game (Tony Scott, 2001, VS/Eng). In 1991 gesitueerde spionagefilm grossiert in visuele krachtpatserij en mokerslagmontage. Vanuit het hoofdkantoor van de CIA halen Robert Redford en Brad Pitt herinneringen op aan avonturen op exotische locaties. RTL4, 20.30-22.50u.

Big Trouble in Little China (John Carpenter, 1986, VS). Poging om nieuw leven te blazen in het genre van de van magie vervulde kung fu-sprookjes uit Hongkong. Nuchtere Amerikaanse vrachtwagenchauffeur Kurt Russell kijkt even verdwaasd als de toeschouwer naar de geheimen van Chinese toverij. Wervelende effecten, lamlendig scenario. RTL7, 20.30-22.25u.

Conspiracy Theory (Richard Donner, 1997, VS). Doorsneethriller met veel spektakel en twee supersterren: de paranoïde taxichauffeur Mel Gibson waarschuwt overheidsdienaar Julia Roberts voor een aanslag op de president. Net5, 20.30-23.15u.

Under Suspicion (Stephen Hopkins, 2000, VS/Fra). Acteerduel tussen twee sterren: politieman Morgan Freeman ondervraagt de van verkrachting en moord verdachte advocaat Gene Hackman. Pakt nogal ranzig uit. Net5, 23.15-1.25u.

Wild Side (Sébastien Lifshitz, 2004, Fra/Be/Eng). Transseksueel Stephanie, de Noord-Afrikaanse schandknaap Djamel en de gevluchte Rus Michail leven gelukkig samen, ver weg van de conventies, ver weg van de veilige vormen van liefde zoals daar zijn hetero-huwelijk en/of gezin. Michail wast borden in een restaurant, Stephanie en Djamel tippelen. De caleidoscopische aanpak lijkt vooral bedoeld om vaart te houden in een film die niet veel om het lijf heeft en vooral lijkt te willen zeggen dat het toch wel zwaar is aan de zelfkant. Ned.2, 23.50-1.25u.