`Opa` Wen Jiabao populair op Facebook

Peking. De Chinese premier Wen Jiabao heeft op de netwerkwebsite Facebook ruim twintigduizend vrienden. De meesten hebben zich aangemeld na de aardbeving van 12 mei. De communistische leider, die door de Chinezen liefkozend `Opa Wen` wordt genoemd, behoort daarmee tot de tien populairste politici op Facebook. De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barack Obama staat op de eerste plaats. Een foto op de site toont Wen in een zwart jack terwijl hij een groep mensen toespreekt in het door de aardbeving getroffen gebied. ”Hij is een goede premier en zou genomineerd moeten worden voor de Nobelprijs”, laat het meisje Violette Qin op de webpagina weten. ” Ga door met het goede werk, de mensen hebben je nodig”, voegt Wilson Lee daar aan toe. Het is onduidelijk of de Chinese regeringsleider zelf zijn Facebook-profiel heeft aangemaakt.