NMa: Nederlandse banken mogen PIN niet gaan weren

Rotterdam. Nederlandse banken mogen het nationale betaalmerk PIN niet met gezamenlijke afspraken van de markt drukken. Dit kan in strijd zijn met de Mededingingswet, waarschuwt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de banken in een gisteren verschenen rapport. Nederlandse banken twijfelen eraan of zij PIN als betaalsysteem zullen blijven aanbieden. Dit hangt samen met de invoering van de Single Euro Payment Area (SEPA), eind januari 2008. SEPA voegt de nationale betaalmarkten samen tot een grote Europese betaalmarkt. Het onderhouden van een Europees merk is goedkoper dan het aanhouden van vele kleine nationale merken. In 2010 moeten alle banken zijn overgeschakeld op Europese betaalproducten.

Lees het verhaal dat nrc.next hier woensdag over had op nrcnext.nl/links