NDC koopt Thieme Meulenhoff van PCM

Rotterdam. PCM Uitgevers verkoopt zijn schoolboeken aan de Noord-Nederlandse uitgeverij NDC/VBK voor een niet bekendgemaakt bedrag. Dat is gisteren bekendgemaakt. PCM, uitgever van onder meer nrc.next NRC Handelsblad en de Volkskrant, meldde vorige maand al een verkoop van zijn educatieve divisie te overwegen. ”De onderwijsmarkt vergt grote investeringen in de komende jaren en daar heb je schaalgrootte voor nodig”, zei bestuursvoorzitter Bert Groenewegen toen. Hij wil de opbrengst gebruiken om de schuldenlast te verminderen en om investeringen te doen. Thieme Meulenhoff haalde in 2007 een omzet van 65 miljoen euro (10 procent van de omzet van PCM). NDC/VBK, ook uitgever van Dagblad van het Noorden, voegt Thieme Meulenhoff samen met de eigen schoolboekentak, Veen Bosch & Keuning-educatief.