Nalbandian en Blake verliezen

James Blake en David Nalbandian zijn gisteren in de tweede ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen uitgeschakeld.De als zevende geplaatste Blake was gisteren niet opgewassen tegen de negentienjarige Let Ernests Gulbis: 7-6, 3-6,7-5 en 6-3. Nalbandian, een van de belangrijkste outsiders, had aanvankelijk weinig moeite met het Franse talent Jeremy Chardy. Maar vanaf de derde set maakte hij nog maar vijf games: 3-6, 4-6, 6-2, 6-1 en 6-2. Chardy was als nummer 145 van de wereld tot het toernooi toegelaten met een wildcard.

Bij de vrouwen eindigde het graveltoernooi in de tweede ronde voor Amélie Mauresmo. De 28-jarige Française verloor in twee sets van de Spaanse qualifierCarla Suarez Navarro: 6-4 en 6-3. De voormalige nummer één van de wereld maakte 38 onnodige fouten en is geen schim meer van de tennisster die twee jaar geleden nog Wimbledon en de Australian Open won. „Ik weet niet wat ik moet zeggen, alles zat tegen”, zei Mauresmo na afloop. „Sorry dat ik zo slecht heb gespeeld.”

Alle andere grote namen gingen gisteren wel door. Titelhouder Nadal versloeg in de tweede ronde de Franse qualifier Nicolas Devilder: 6-4, 6-0 en 6-1. Federer zegevierde na een matige start over de Spanjaard Albert Montanes: 6-7, 6-1, 6-0 en 6-4. Bij de vrouwen was Jelena Jankovic in in de tweede ronde te sterk voor Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic: 6-2 en 7-6.

Na een kortstondig optreden in het enkeltoernooi verloor Michaëlla Krajicek gisteren ook haar eerste dubbelpartij. De Nederlandse moest zich met haar Nieuw-Zeelandse dubbelspelpartner Marina Erakovic gewonnen geven tegen het Franse duo Emilie Loit/Pauline Parmentier: 6-4 en 7-6. Robin Haase, ook in de eerste ronde uitgeschakeld in het enkelspel, kwam met Zuid-Afrikaan Rik de Voest wel een ronde verder. Het tweetal versloeg de Wit-Rus Max Mirnii en de Brit Jamie Murray in drie sets: 3-6, 6-3 en 7-5.

Krajicek zou vandaag terugkeren uit Parijs. Na haar verloren dubbelpartij maakte zij nogmaals duidelijk dat zij „op korte termijn” een nieuwe tennistrainer presenteert. En die keuze maakt ze zelf, zo liet zij weten. „Ik krijg van diverse mensen advies, onder wie mijn vader, mijn broer en mijn fitnesstrainer. Natuurlijk neem ik hun mening serieus. Maar de uiteindelijke beslissing is aan mij; ik ben inmiddels volwassen genoeg.”

Vandaag werd bekend dat de trainer van de onlangs gestopte Belgische tennisster Justine Henin, de Belgische Argentijn Carlos Rodriguez, in dienst treedt bij de Russin Anna Tsjakvetadze. Belgische kranten maken daar vandaag melding van. Voordat het toernooi van Roland Garros begon, hebben beiden al een week samengewerkt, zegt Tsjakvertaze. Het is volgens haar niet duidelijk of Rodriguez haar op alle toernooien die ze speelt zal vergezellen. Op Roland Garros is ze al uitgeschakeld.