Museumplein

In het Cultureel Supplement van vrijdag 23 mei reageert Ron Rijghard op de actualiteiten in Amsterdam. Hij schrijft over een eventueel nieuw Karel Appel Museum op het Museumplein. Nu is het zo dat aan de ‘stille kant’ van het Museumplein een pand leeg komt. Die stenen staan er al. Er zijn particulieren die daar ideeën over hebben. Dat kan; het is een inspirerende plek. Er zijn meer ideeën. De gemeente gaat aan geen daarvan meebetalen. Wij hebben inderdaad genoeg aan ons hoofd met het nieuwe kunstenplan (waaronder het Stedelijk Museum, waarbij het overigens niet zo is dat het gaat over oplopende stookkosten). En we denken na over de lange termijn van het Museumplein. Op een doordachte en weloverwogen manier. Samen met het stadsdeel en de culturele instellingen aan het Museumplein. Maar dat laat onverlet dat iedereen ideeën mag hebben en kan proberen deze te realiseren.

Wethouder Cultuur gemeente Amsterdam.

    • Carolien Gehrels