Formeel onderzoek tegen ex-baas EADS

Parijs, 30 mei. Tegen de voormalige topman van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS, Noël Forgeard, is een formeel onderzoek ingesteld wegens handel met voorkennis. Dat heeft zijn advocaat gisteren laten weten. Forgeard werd woensdag meegenomen voor verhoor. Gisteravond beslisten twee onderzoeksrechters in Parijs tot een formeel onderzoek. Forgeard trad in de zomer van 2006 af bij het moederbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus. Zijn positie was onhoudbaar geworden omdat hij in maart van dat jaar samen met zijn kinderen en andere bestuurders van EADS voor miljoenen euro`s aan opties had verzilverd, terwijl EADS kort daarna met een winstwaarschuwing kwam wegens de productievertragingen met de superjumbo A380. Daarop stortte de koers van het aandeel EADS met meer dan een kwart in.