Federer behaalt zege op Roland Garros, Nalbandian naar huis

Parijs. Tennisser Roger Federer heeft gisteren de derde ronde bereikt van het grandslamtoernooi van Roland Garros. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg in vier sets de Spanjaard Albert Montenes (6-7 (5-7), 6-1, 6-0 en 6-4). Zijn volgende tegenstander is de Kroaat Mario Ancic of de Spanjaard David Marrero. David Nalbandian werd in Parijs uitgeschakeld door Jeremy Chardy. De als zesde geplaatste Argentijn verloor in vijf sets van de Fransman, die met een wildcard het toernooi had bereikt. Ook James Blake verliet het toernooi. De Amerikaan liet zich verrassen door de Let Ernest Gulbis. Bij de vrouwen werd Amélie Mauresmo uitgeschakeld. De Française verloor van de Spaanse Carla Suarez Navarro. De Servische Jelena Jankovic en de Amerikaanse Venus Williams bereikten wel de derde ronde, tegen respectievelijk de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic en de Tunesische Selima Sfar.