Courgettesoep met biet

750 g kleine courgettes1 ui2 gekookte bietjes3/4 liter groenten/kruiden bouillon10 g boter2 eetl. olijfolie100 ml slagroom1 doosje tuinkerssnufje geraspte nootmuskaatzout en cayennepeper

Snipper de gepelde ui. Rasp de ontvelde bietjes. Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd ze vervolgens in plakken. Verhit de boter en olijfolie in een soeppan en bak de gesnipperde ui in circa 8 minuten zacht en glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de stukken courgette in de bouillon en kook ze in enkele minuten gaar. Pureer met bijvoorbeeld een staafmixer de courgette en ui in de bouillon. Roer de slagroom door de soep. Verwarm de soep. Breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Schep de soep in diepe borden. Schep in het midden van de soep een lepel geraspte biet. Garneer de biet met een beetje tuinkers.

Anne Scheepmaker

Morgen: groene asperges met eendeborst en kwartelei

    • Anne Scheepmaker