Buien met onweer

Ook de komende dagen vallen nu en dan (onweers)buien. Er wordt warme en vochtige lucht aangevoerd vanuit het Middellandse Zeegebied. Daarbij ligt de grens tussen heel warme lucht boven Duitsland en minder warme lucht boven de Noordzee en delen van België en Frankrijk boven ons land. Op deze overgang ontstaat gemakkelijk onweer of een bui.

Vanavond is het echter op de meeste plaatsen droog. Vannacht volgen er wel weer een paar buien, maar waar deze precies gaan vallen is erg onzeker. Op veel plaatsen is het, net als afgelopen nacht, nevelig. De wind neemt af en de temperatuur daalt naar 12 graden in Zeeland tot 14 graden in het binnenland.

In het noordoosten is het morgen het mooiste weer. Hier is het meest droog, met van tijd tot tijd zon. Verspreid over de rest van het land vallen wederom een paar regen- of onweersbuien. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

De maximumtemperaturen variëren van 18 graden aan de kust tot 21 graden landinwaarts. In het noordoosten stijgt de temperatuur bij wat zon tot waarden tussen 22 en 26 graden. Zondag blijft het overwegend droog. Zo nu en dan schijnt de zon en het wordt met 18 graden op de Wadden en 27 graden in het oosten iets warmer dan zaterdag. Maandag wordt het nog warmer, maar zijn er ook meer buien.