Brits surrealisme

Brits surrealisme BUITENLAND Middlesbrough De grootste verzameling Britse surrealistische kunst, nu te zien in het Middelsbrough Institute of Modern Art (MIMA), was verborgen in het huis van een dokter. Hij begon te verzamelen na een surrealistisch evenement in Londen in 1936, toen Dali bijna stikte in een duikerspak en gered moest worden door een jonge surrealistische dichter die speciaal gereedschap op zak had. De collectie is aangevuld met correspondentie, foto’s en krantenstukken. T/m 17 aug, Sherwin Collection, MIMA, Centre Square, Middlesbrough, (0044)1642726720; visitmima.co.uk

Middlesbrough

De grootste verzameling Britse surrealistische kunst, nu te zien in het Middelsbrough Institute of Modern Art (MIMA), was verborgen in het huis van een dokter. Hij begon te verzamelen na een surrealistisch evenement in Londen in 1936, toen Dali bijna stikte in een duikerspak en gered moest worden door een jonge surrealistische dichter die speciaal gereedschap op zak had. De collectie is aangevuld met correspondentie, foto’s en krantenstukken. T/m 17 aug, Sherwin Collection, MIMA, Centre Square, Middlesbrough, (0044)1642726720; visitmima.co.uk