Boekweit met groenten

Pannenkoeken van boekweit

Van onderstaand beslag maak je in een middelgrote koekenpan ongeveer zes dunne pannenkoekjes. Onderstaande vulling van een tzatziki-achtige saus met komkommer en tomaat is een suggestie. Ook lekker is een vulling van bijvoorbeeld geitenkaas met sla, of met uitgebakken ontbijtspek met sla en tomaat.

Hoofdgerecht twee personen:

150 gram boekweitmeel

50 gram tarwebloem

1 dl (koolzuurhoudend) water

1 dl melk of karnemelk

2 eieren

zout, peper

boter

100 gram kwark

150 ml yoghurt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1/4 komkommer fijngehakt, 3/4 in blokjes

wat dille

250 gram cherrytomaten

Klop een beslagje van de meel, bloem, water, melk, eieren en het zout. Verhit een koekepan en laat een klontje boter smelten. Voeg, als de pan goed heet is, een pollepel beslag toe en bak een pannekoekje. Meng de kwark, yoghurt, knoflook en komkommer tot een sausje en breng op smaak met de dille en wat zout en peper. Vul de pannenkoekjes met de saus, komkommer en tomaat.

Janneke Vreugdenhil is ziek

Praat mee over boekweit op nrcnext.nl/kokenetc

    • Titia Ketelaar