Biblia Regia

Biblia Regia Antwerpen Tussen 1568 en 1573 publiceerde de Antwerpse drukker Christoffel Plantijn een meesterwerk: de achtdelige Biblia Regia in vijf talen. Museum Plantin-Moretus wijdt een tentoonstelling aan de totstandkoming van deze schitterende Polyglot. Reden voor de uitgave was de gegroeide belangstelling voor het woord Gods in de oorspronkelijke brontalen. Het Hebreeuws, tot kort daarvoor geminacht, werd door de humanisten als bron van wijsheid beschouwd. Museum Plantin-Moretus, Vrijdagmarkt 22, Antwerpen, t/m 16 aug., di-zo 10-17u. 0032 32211450; museum.antwerpen.be/plantin

Antwerpen

Tussen 1568 en 1573 publiceerde de Antwerpse drukker Christoffel Plantijn een meesterwerk: de achtdelige Biblia Regia in vijf talen. Museum Plantin-Moretus wijdt een tentoonstelling aan de totstandkoming van deze schitterende Polyglot. Reden voor de uitgave was de gegroeide belangstelling voor het woord Gods in de oorspronkelijke brontalen. Het Hebreeuws, tot kort daarvoor geminacht, werd door de humanisten als bron van wijsheid beschouwd. Museum Plantin-Moretus, Vrijdagmarkt 22, Antwerpen, t/m 16 aug., di-zo 10-17u. 0032 32211450; museum.antwerpen.be/plantin