6 dansen

Foto Roel Determeijer Determeijer, Roel

DumDum

Morgenavond (elke 4e za. van de maand), 23.00-04.00 uur. Tivoli, Oudegracht 245, Utrecht. Entree: 9 euro. www.dum-dum.nl en www.tivoli.nl

„Sjee! Intergalactisch planeetarisch, planeetarisch intergalactisch sjoo!” Keer op keer zijn de flyers die het Utrechtse feestcomité Boemklatsch maakt voorzien van maffe teksten. Rijmend, snel, hip en grappig. De afgelopen jaren wisten zij hordes mensen de dansvloer op te lokken met feestjes als Spinach en Ammehoela.

Sinds ruim een half jaar organiseert Boemklatsch samen met de eveneens in Utrecht gevestigde feestorganisator Triomf een maandelijkse feestavond in Tivoli: Dumdum. De ingrediënten: humoristische dance en hiphop, gemixt met wat actie op het podium. Het resultaat: een speeltuin voor oudere jongeren.

Het is een feest van kleur, als je op de dansvloer om je heen kijkt. Shirts met flitsende grafische ontwerpen zijn de norm. De enkeling in een zwarte outfit valt gruwelijk uit de toon. En als je je ogen laat gaan over het schoeisel van de bezoekers, zie je een en al sneakers. De sneakerfreak, met een neus voor exclusieve modellen, kijkt hier zijn ogen uit.

De avond komt snel op gang, want iedereen stroomt direct door naar de dansvloer. Het maximale aantal bezoekers van Tivoli is duizend personen, maar dat wordt meestal niet gehaald. En dat is maar goed ook, want met achthonderd – veelal hyperactieve – mensen is de Utrechtse poptempel vol genoeg.

De minimumleeftijd is achttien, maar oudjes zijn een uitzondering. De gemiddelde leeftijd ligt halverwege twintig. Naast de vaste Boemklatsch-dj’s draait morgen ook het collectief the Fringe electro, hiphop en funky beats.

Elke editie staat een hiphop-performer van Nederlandse bodem op het podium. Zo ook ditmaal: Spacekees. En elke editie heeft een ander thema, ditmaal ‘space faced’. De organisatie raadt je aan: ‘kom verkleed als planeet’. Even dubben hoe dat eruit ziet.

Marjolein Marchal

    • Marjolein Marchal