2 versieren

Die eeeeeeeuwige glimlach

Barbieglimlach-oorbellen

www.margauxlange.com, vanaf 45 euro

De eerste vrouw die als kind niet keihard de schaar in haar Barbies heeft gezet, moet ik nog tegenkomen. Maar Barbie vormt wel al generaties lang een bron van inspiratie, een bron die verder gaat dan waar ze ooit voor bedoeld was. En daardoor kan het dus gebeuren dat ze professioneel in mootjes wordt gehakt en vermaakt tot mooie sieraden. Zo werkt de Amerikaanse edelsmid Margaux Lange. De mondjes, oogjes, oortjes, handjes, borsten en billen van de Barbies worden vakkundig geamputeerd en gezet in een mooie zilveren omlijsting. Het resultaat : oorbellen (150 dollar), broches armbanden en hangers met ledematen in de perfect vrouwelijke verhouding en die eeeeeeeuwige glimlach met stralend witte tandjes en zachtroze lippenstift. (VL)