1 verpesten

Photobombing: precies op het juiste moment die ene gekke bek trekken of dat ene lichaamsdeel onthullen. Photobombing

Photobombing

www.photobombers.com. Kijk ook op nrcnext.nl/mijnnext voor nog meer websites met voorbeelden van andermans foto’s verpesten.

Photobombing is het expres verschijnen in de achtergrond van andermans foto’s, om op die manier de foto genadeloos te verpesten. Dus als twee meiden in een zwembad naar de camera lachen, laat je ergens verderop je blote billen zien. Of je trekt een gekke bek wanneer de vrouw voor je in een mooie jurk als party animal poseert. Het gaat dus niet om al die honderden toeristenfoto’s waarop je per ongeluk wordt vastgelegd tijdens het één keer oversteken van de Dam, maar om foto’s waarop je in de achtergrond op precies het juiste moment de juiste bek trekt of het juiste lichaamsdeel onthult. Het is een oud concept. Denk aan die foto’s waarop iemand met twee vingers ezelsoren imiteert en achter je hoofd houdt, terwijl jij je best doet om dodelijk sexy te poseren. Maar op internet duiken er onophoudelijk originele voorbeelden op. Er zijn online veel photobombingcollecties te vinden, maar Photobombers.com is de enige aan dit fenomeen gewijde website die continu geüpdatet wordt. (MM)