Radio Voorkeur

Desmet live. Essayist Cyrille Offermans over zijn nieuwe bundel Schipbreuk, van de letterlijke schipbreuk die afgebeeld is op het schilderij Het vlot van de Medusa van Théodore Géricault tot de figuurlijke schipbreuk: de ondergang van cultuur, kennis en beschaving door de overmacht van de economie. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Gesprek met Ayaan Hirsi Ali over haar kinderboek Adan en Eva, maar ook over het ‘schandalige optreden’ van Hirsch Ballin in de zaak Gregorius Nekschot, en islamitisch onderwijs. Daarnaast spreekt Hirsi Ali openhartig over haarleven en werk in de Verenigde Staten. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met publicist en vertaler Conrad van de Weetering over Untergetaucht unter Freunden. Ein Bericht. Amsterdam 1942-1945, geschreven door Claus Victor Bock. Het verhaal van een groep joodse onderduikers, die de oorlog psychisch ongeschonden overleefden door zich te verdiepen in kunst en literatuur. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, over het gebrek aan visie van de regering. Radio 1, 0.02-0.45u.