Protest tegen sluiting tv-zender

Protest tegen sluiting tv-zender Caracas, 29 mei. In de Venezuelaanse hoofdstad Caracas wordt al de hele week gedemonstreerd tegen de sluiting van Radio Caracas Television (RCTV), precies een jaar geleden. Honderden studenten marcheerden gisteren door de straten van de stad om te protesteren tegen het besluit van president Hugo Chavez om de oudste en populairste zender van het land uit de lucht te halen. Op de televisie die de demonstranten meedroegen stond ‘Ik heb het recht om te kiezen!’ (Foto AFP) Venezuelan students shout slogans in front of anti-riot police officers in one of the main streets of downtown Caracas on May 28, 2008. Hundreds of students marched in Caracas in defense of the freedom of expression one year after the closure of Radio Caracas Television (RCTV). Venezuelan President Hugo Chavez refused on May 27, 2007 to renew the broadcasting license of RCTV, Venezuela's oldest and top-rated TV channel, on grounds it was conspiring against him and had supported a failed coup in 2003. The sign reads: "I have the right to choose". AFP PHOTO/Juan BARRETO AFP