Haver met rabarber

Nog een toetje met granen, maar dan in vlokvorm. En ook binnen een half uur te maken.

Nagerecht voor twee personen:

50 gram suiker

100 gram bloem

50 gram boter

50 gram havervlokken

5 stengels rabarber

stukje gember van 1 cm

5 dl water

1 eetlepel honing (of iets meer naar smaak)

bakpapier

Verhit de oven voor op 180 graden Celsius. Meng in een kom suiker, bloem en boter tot het mengsel lijkt op broodkruimels. Voeg de havervlokken toe. Leg het mengsel op bakpapier en bak in de oven tot het goudbruin is. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar blijf opletten – het kan snel verbranden.

Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter, snijd de gember fijn en breng beide in een pan met het water aan de kook. Als het water kookt, het geheel nog eens 7 minuten laten sudderen tot de rabarber zacht is. Voeg dan de honing toe en laat nog vijf minuten staan.

Doe de rabarber in glazen met de crumble erboven op. Voeg eventueel nog een bolletje vanille-ijs toe.

Janneke Vreugdenhil is ziek

Wat maak jij als je met granen kookt? Praat mee op: nrcnext.nl/kokenetc

    • Titia Ketelaar