Gujjars blokkeren toegang tot Delhi

Gujjars blokkeren toegang tot Delhi New Delhi, 29 mei. Leden van de Indiase Gujjar-stam hebben vandaag toegangswegen tot New Delhi geblokkeerd om zo een lagere indeling in het klassenstelsel af te dwingen. Enkele demonstranten dreigden zichzelf in brand te steken. De politie gebruikte traangas om stenengooiende Gujjars te verjagen. Onlangs werden in twee dagen tijd 39 protesterende Gujjars gedood bij protesten in Rajasthan, van wie 38 door politiekogels. De Gujjars zijn ingedeeld bij de groep ‘Andere achtergestelde klassen’, een stap boven de ‘Scheduled tribes and castes’, waartoe onder andere de dalits behoren. Voor die laagste groepen zijn meer plaatsen in het onderwijs en de ambtenarij gereserveerd. Foto AP A Gujjar drenched in petrol fuel, left in yellow dress, threatens along with others to ignite himself during a stir threatening to shut down the capital, in New Delhi, India, Thursday, May 29, 2008. Gujjars blocked major roads and burned car tires outside New Delhi on Thursday as they marched in the wake of violent protests in the country's north and west that left 39 people dead, 38 shot by police. (AP Photo/Gurinder Osan) Associated Press