Film van de dag

Tom Wilkinson en Sissy Spacek kregen een Oscarnominatie voor hun rol in de film In the Bedroom. In the Bedroom Year: 2001 Director: Todd Field Tom Wilkinson Sissy Spacek Photos12

In the Bedroom. In het eerste half uur een gewone film over een niet zo boeiend gezin in een dorp in Maine tijdens een lome zomer. Vader (Tom Wilkinson) is huisarts die het liefst op kreeft vist, moeder (Sissy Spacek) leert scholieren Bulgaars zingen, zoonlief (Nick Stahl) studeert voor architect en vrijt met een oudere, gescheiden vrouw (Marisa Tomei). Dan gebeurt er twee keer iets dramatisch, dat hier beter niet verklapt kan worden. Na de dood van een van de hoofdpersonen vangt regisseur Field verdriet in beelden die niet de verwachte emoties van de nabestaanden tonen, maar de momenten die daaraan voorafgaan, dan wel de ontkenning van rouwgevoelens. Grote gevoelens worden gesuggereerd, even is dat heel speciaal, daarna verliest de film zich weer in clichés. Vijf Oscarnominaties (Todd Field, 2001, VS), BBC1, 0.35-2.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg