Apothekers dicht uit protest tegen prijzen van medicijnen

Rotterdam. Een deel van de apotheken gaat morgen of maandag een halve dag dicht als protest tegen het prijsbeleid van minister Klink (Volksgezondheid, CDA). Honderden apothekers zeggen in financiële problemen te komen, omdat Klink hun te weinig compensatie geeft voor fors gedaalde prijzen van veelgebruikte medicijnen. Dat zegt een woordvoerder van het afgelopen maandag opgerichte Landelijk Actie Comité Apothekers. Verzekeraars hebben aangekondigd dat medicijngebruikers moeten overstappen op een goedkoper merk. Duurdere varianten vergoeden ze niet langer. De prijzen zouden kunstmatig hoog worden gehouden om apothekers kortingen en bonussen te kunnen geven. Met dat geld dekken apothekers hun praktijkkosten. Het ministerie van VWS vindt de acties van de apothekers ”voorbarig”, omdat de partijen in gesprek zijn over een oplossing.