Aanhoudend warm

Het blijft de komende dagen warm en soms onstuimig weer. Vanavond ontwikkelen zich op diverse plaatsen buien waarbij onweer kan voorkomen. Als het droog wordt, ontstaat er nevel. De noordoostenwind is zwak tot matig van kracht. De temperatuur daalt vannacht naar 13 graden in Zeeland tot 17 graden in het oosten.

Morgenochtend zijn er nog wat restanten van de buien, maar deze verdwijnen langzaam. Hierna blijft het op de meeste plaatsen droog. De bewolking overheerst en de zon weet slechts af en toe door te breken, het vaakst in het noorden van het land. De wind komt uit het westen en is aan de kust zwak tot matig. In het binnenland waait het nauwelijks. De maximumtemperaturen variëren sterk. Aan de kust is het 18 tot 20 graden, in het binnenland 23 tot 25 graden en in Groningen en Drenthe loopt het kwik met de meeste zon op tot 28 graden.

In het weekeinde komt er meer ruimte voor de zon, met name in de noordelijke regio’s van ons land. Ook dan ontstaan er weer lokale buien waar onweer bij kan voorkomen. De temperatuur doet op zaterdag een stapje terug met waarden tussen 17 en 24 graden.

Zondag wordt het opnieuw een stuk warmer. Dan komt de thermometer wederom tussen 20 en plaatselijk 28 graden uit.