Seedorf en Van Persie scoren twee jaar voor onderwijs in Afrika

ROME. Voor ieder doelpunt dat Clarence Seedorf de komende twee jaar maakt, gaat er geld naar verbetering van het onderwijs in Afrika. Dat is de inzet van de actie Goal4Africa, die de middenvelder van AC Milan gisteren in Milaan lanceerde. Ook Robin van Persie doet mee aan de actie. Op 12 juli, als de negentigste verjaardag van Nelson Mandela (18 juli) wordt gevierd, start de actie officieel met een benefietwedstrijd in het stadion van München. Naast Seedorf en Van Persie verschijnen ook Kaká, Frank Lampard, Paolo Maldini, Steven Gerrard, Fabio Cannavaro en Samuel Eto`o aan de aftrap. De wedstrijd wordt wereldwijd uitgezonden en supporters kunnen door een sms te sturen de doelpunten sponsoren. Tot aan het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika in 2010 zamelen de voetballers geld in voor Afrika.