Reuzemunt is goud geld waard

Reuzemunt is goud geld waard Wenen, 28 mei. Bezoekers van het Kunsthistorisches Museum Wien bekijken de grootste en duurste munt ter wereld, de Canadese Golden Maple Leaf Mega Coin. De munt weegt 100 kilo, heeft een diameter van 53 centimeter en een dikte van ruim 3 centimeter, en is gemaakt van 99,999 procent puur goud. Daarmee is het ook de puurste gouden munt ter wereld. Het is een 1 miljoen dollar (640.000 euro) muntstuk uitgegeven door Canada. De goudwaarde van de munt is echter bijna drie keer zo groot. Dat komt door de hoge goudprijs. Eén troy ounce, 31,1 gram, is vandaag op de termijnmarkt van Londen ruim 908 Amerikaanse dollar waard. De Canadese munt heeft in totaal vijf van deze reuzemunten geslagen. Foto AP Visitors take a look at the world's biggest and most expensive gold coin, the "Canadian Maple Leaf", on Wednesday, May 28, 2008, at Vienna's art history museum. The coin weighs 100 kilograms and is worth about 2 million euro (U.S. $ 3.2 million). It is one of five such coins worldwide and is on permanent loan to the museum from an Austrian company. (AP Photo/Lilli Strauss) Associated Press