`Rechtszaak tegen YouTube bedreigt vrijheid op internet`

Rotterdam. Een rechtszaak tegen YouTube bedreigt volgens eigenaar Google de vrijheid op internet. Dat meldt de website van de BBC. Viacom, eigenaar van tv-zenders als MTV en Nickelodeon, eist 1 miljard dollar voor het schenden van auteursrechten. Volgens Viacom staat er 150.000 illegale filmpjes op YouTube waaronder afleveringen van Spongebob Squarepants en Southpark. De advocaten van Google menen dat ”de actie een bedreiging is voor de manier waarop honderden miljoenen mensen hun informatie legitiem uitwisselen op internet”. De advocaten wijzen erop dat YouTube zich houdt aan het Digital Millennium Copyright, een auteurswet uit 1998. YouTube is verder bezig met het ontwikkelen van een speciale filter die moet voorkomen dat illegaal gedownload materiaal op de website komt.