Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met componist en sounddesigner Kees Went over geluid in de publieke ruimte en ook met ruimtelijk vormgever Roel Crul over een seminar dat hij 20 jaar geleden volgde met de titel: Het Ruimtelijk Moment. Literatuurcriticus Ivan Sitniakowsky verloot boeken onder luisteraars. En aandacht voor de tentoonstelling Jan van Herwijnen, schilder uit zelfbehoud, die tot en met 15 juni in het Museum Kranenburgh in Bergen (NH) te zien is. Radio 6, 19.02-22.00u.

Kunststof. Aandacht voor de literaire kasteelroman Zeeduivel voor Amalia over een mondain leven vol romantiek, geschreven door Pearl Sweetlife, pseudoniem van Oscar van den Boogaard en Steven van Watermeulen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Gesprek met de voorzitter van de raad van bestuur van het kadaster, Dorine Burmanje, n.a.v. het Charter Talent naar de Top, een handvest met concrete maatregelen om vrouwelijk talent te stimuleren. Dorine Burmanje geeft haar visie op de actuele discussie over vrouwen aan de top, de verantwoordelijkheid daarvoor van het bedrijfsleven én de eigen verantwoordelijkheid van vrouwen. Radio 1, 00.05-01.00u.