`Opvarenden gekaapt schip goed behandeld`

ROTTERDAM. De opvarenden van het bij Somalië gekaapte Nederlandse vrachtschip de Amiya Scan worden ”redelijk goed behandeld”. Dat zegt de woordvoerder van rederij Reider Shipping in Winschoten, dochter van het Duitse scheepvaartbedrijf Buss, die de vloot beheert. De rederij heeft één keer contact gehad met de bemanning aan boord. Het ministerie van Buitenlandse Zaken voert besprekingen met de autoriteiten in Somalië over beëindiging van de kaping. Aan boord zijn vier Russen en vijf Filippijnse matrozen. Piraten legden het schip zondagavond voor anker in de territoriale wateren van Somalië. Maandag belde de bemanning dat ze waren overvallen. De kustwateren van Somalië gelden als de gevaarlijkste ter wereld. Sinds begin deze maand moeten veel rederijen die hier varen een hogere verzekeringspremie betalen om zich in te dekken tegen piraterij.