op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Stakingen in het streekvervoer, streekbussen rijden alleen in de spits Zes mannen worden ervan beschuldigd vrouwen tot prostitutie te hebben gedwongen in de ‘Sneepzaak’ die vandaag begint (zie pagina 10) Christie’s veilt in Hong Kong een 101.27 karaats diamant ter grootte van een squashbal.

Vandaag in de weblogs

Obama’s fouten

Een deel van zijn supporters behandelt Obama alsof hij God zelf is. Dat is natuurlijk een misverstand. Geregeld vergeet hij waar hij spreekt. Eind vorige week was hij in Sunrise, Florida. Hij begroette zijn gehoor - tot verwondering van de lokale pers - met: ,,How is it going, Sunshine?”

Volg de verkiezingen via nrcnext.nl/race08

Juristenblog

De 25-jarige studente Nadia werd vermoord door haar huisgenoot Pascal. Vorige week diende een civiele zaak waarin de moeder van Nadia de ouders van Pascal aanklaagde. Maar die ouders hebben niet onrechtmatig gehandeld, zei de rechter. Terecht? Op het nieuwe NRC-blog ‘de uitspraak’ wordt de zaak toegelicht en bediscussieerd door redacteur Folkert Jensma en experts van het Nederlands Juristenblad.

Meer over de zaak Nadia via nrc.nl/uitspraak.