Oostenrijk heeft EK voetbal al gewonnen

Voor de Oostenrijkse voetballiefhebbers is het een droom, maar op film werkelijkheid. De Oostenrijkse nationale tv-zender ORF heeft een fictieve terugblik gemaakt op het komende Europees kampioenschap voetbal, met als titel ‘Het wonder van Wenen’. Uiteraard mag gastland Oostenrijk zich in de film kronen tot verrassende winnaar van de Europese titel.

Franz Beckenbauer, Hans Krankl, Otto Rehhagel en Giovanni Trapattoni komen tijdens de 45 minuten durende film aan het woord over de sensationele ‘EK-zege’ van Oostenrijk. Bondscoach Jakob Kuhn legt nog maar eens uit wanneer hij in de titel ging geloven. „Na die halve finale tegen Duitsland. Wie van de Duitsers wint, kan Europees kampioen worden”, aldus Kuhn. De film is op 6 juni, een dag voor het begin van het EK, op de Oostenrijkse televisie te zien. (ANP)

Bekijk delen van de docu via nrc.nl/sport

Rectificatie / Gerectificeerd

Oostenrijk kampioen

In het bericht Oostenrijk heeft EK voetbal al gewonnen (28 mei, pagina 13) staat dat Jacob Kuhn de bondscoach is van Oostenrijk. De Oostenrijkse coach is Josef Hickersberger. Kuhn is bondscoach van Zwitserland.