Marco heeft gelijk

Weinig Nederlanders lijken in de gaten te hebben hoe verrukkelijk rechtlijnig bondscoach Marco van Basten is. Ik ben ervan overtuigd dat Clarence Seedorf puur op basis van wat hij heeft laten zien in Oranje onder Van Basten zo weinig speelminuten gekregen heeft.

Dit is precies wat Van Basten altijd beweerd heeft: hij selecteert op kwaliteiten en de actuele vorm, gespeend van voorkeur door status. En eerlijk gezegd, ik kan mij inderdaad weinig beslissende momenten van Seedorf herinneren. De laatste die ik mij voor de geest kan halen is een diagonale streep in de kruising tegen België, maar dat is voor mijn gevoel al meer dan tien jaar geleden.

Toch moet je overal lezen dat de bondscoach spelers als Seedorf op basis van hun behaalde resultaten bij de club niet kan passeren. Wat een onzin! AC Milan is Oranje niet. Als Seedorf echt wijs was geweest, had hij nederig elke minuut op de bank geaccepteerd en zijn stinkende best gedaan om beter te spelen dan zijn concurrenten, in plaats van de pers op te zoeken en te beweren dat hij geen warmte voelde bij Van Basten.

    • Lucien Lecarme Amsterdam