Limburgse kranten nu op tabloidformaat

Sittard. De Limburgse regionale kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad verschijnen sinds gisteren op tabloidformaat. Volgens Huub Paulissen, hoofdredacteur van de gezamenlijke redacties van De Limburger en Het Limburgs Dagblad, is een dagblad op half formaat ”eigentijdser, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker” dan kranten in broadsheet. De Limburgse dagbladen zijn onderdeel van Mecom. Het Britse mediaconcern is ook eigenaar van de kranten van Wegener (onder meer Eindhovens Dagblad en De Gelderlander). Sinds februari 2007 verschijnen die ook op half formaat. Tabloid is populair in de dagbladwereld. Na de introductie van de gratis tabloids Metro en Spits in 1999, volgden Het Parool (2004) en Trouw en AD (2005). Ook nieuwe kranten kiezen dit formaat, zoals nrc.next in 2006.