Historisch Nieuwsblad lanceert `glossy`

Rotterdam, 28 mei. In de nieuwe `personality-glossy` Maarten! staan geen lifestyle, gezondheidskwaaltjes of bekende Nederlanders. Het blad dat de naam draagt van historicus Maarten van Rossem is de eenmalige uitgave van Historisch Nieuwsblad die volgende maand moet verschijnen. Volgens redacteur Bas Kromhout is de ”ludieke actie” een knipoog naar persoonlijkheidsbladen als Linda. en de vandaag uitgekomen Dinand., een glossy rondom Kane-zanger Dinand Woesthoff. Het Historisch Nieuwsblad hoopt met de glossy aandacht te vestigen op zijn geschiedkundig tijdschrift. In het 84 pagina`s tellende Maarten! schrijft Van Rossem onder meer over de Amerikaanse verkiezingen. ”Hij heeft de gave om kennis over te dragen op een breed publiek”, verklaart Kromhout de keus voor deze historicus. Maarten! verschijnt 3 juli in een oplage van 50.000 exemplaren.