Giraffe op de A1

Gezien, gisteren op de snelweg tussen Amsterdam en Amersfoort. Fotograaf Peter Dejong maakte de foto, maar direct daarna verloor hij de auto uit het oog.

Toen Dejong aan het eind van de dag weer terugreed van Hoenderloo (waar hij de persconferentie van bondscoach Marco van Basten had bezocht) naar Amsterdam, zag hij de giraffe in volle glorie staan, ter hoogte van Bussum.

Het beest staat daar in de wei om reclame te maken voor het project ‘Ark van Noach’, een enorme cederhouten replica (70 meter lang, 13 meter hoog) van de boot uit de Bijbel. En op die ark staan beelden van dieren. De botenbouwer, Johan Huibers, wil met de Ark zoveel mogelijk mensen met de Bijbel kennis laten maken.

Eerder lag de Ark in Rotterdam, tot en met 21 juni is de boot te zien in Huizen, daarna gaat hij door naar Lelystad.

De Ark van Noach ligt aan de IJsselmeerstraat, in de jachthaven van Huizen. Toegang is 5 euro (3 euro voor kinderen t/m 12 jaar). Meer info op www.arkvannoach.com