Giel: ‘Schat, waarom heb je me verlaten?’

Even dacht ik dat we weer een wekenlang durende, horendolmakende Jort Kelder-Georgina Verbaneske affaire kregen van het genre ‘Is het nou écht uit?’ (Of is het alleen maar een fascinerend experiment voor een populair-wetenschappelijk programma?)

Ik heb het over Giel Beelen, die eergisteren live in zijn radioshow een interview deed met zijn ex-vriendin Marisa over hun recente relatiebreuk. Een paar hoogtepunten uit het gesprek:

Giel: ‘Schat, waarom heb je me verlaten?’

Marisa: ‘Nou ja, Giel, we zijn gewoon uit elkaar gegroeid.’

Giel: ‘Ja, ja. Het is dus omdat ik geen kinderen wil?’

Marisa: ‘Nee, dat heeft er geen flikker mee te maken.’

Dit alles met komische geluidseffecten en treurige violen eronder. Sommige psychologen zouden hierover zeggen: ‘Het is ook een manier om ermee om te gaan.’

Inmiddels geloof ik wel dat het echt was, en geen Gielig grapje (er kwam ook helemaal geen blote piemel aan te pas, wat bij de meeste van Giels experimenten wel het geval is). Dan op zoek naar de verklaring, want als er één beroemde man was die ongeveer drie keer per minuut vol ontzag aan zijn geliefde refereerde, was het Giel wel. Ik hoorde hem in het radioprogramma Desmet Live weleens over ethische kwesties praten (tja, een bijzondere rubriek), en dan was het altijd ‘Marisa vindt dit’ en ‘Marisa vindt dat’ en dan dacht ik: kennelijk zitten Giel en Marisa thuis aanhoudend over ethische vraagstukken te praten! Wat een gezellig huwelijk! Nou ja, of juist heel ongezellig. Blijkt nu.

Een nieuwssite gaf als verklaring van de scheiding: ‘Marisa vond Giels drang naar zelfdestructie, leven op cola en sigaretten en bijzondere experimenten uitvoeren, nooit erg fijn.’ Ja, dat kan ik me levendig voorstellen. Wat een leven, met een man die cola drinkt en sigaretten rookt. En dan voert hij ook nog eens bijzondere experimenten uit. Dat is Giel Beelen: living on the edge. Dat is moeilijk hoor, als partner, om dat ruige gedoe allemaal maar aan te zien. Hoe iemand helemaal ten onder gaat aan de cola.

Ik kreeg wel even medelijden met Giel toen hij zei: ‘Het is verschrikkelijk, ik kan niet anders zeggen, het is echt heel kut.’ Maar toen hij Marisa vervolgens verzocht om nog één keer met veel geil gekreun ‘Goedemorgen Giel’ te zeggen, was ik van dat medelijden weer genezen. Mensen die hun relatie evalueren in live radioprogramma’s zijn wel klaar met elkaar.